Ervaringen met Ronald van der Kuil

Praktijkervaring van de 28-jarige Dave Peschier

op 12 februari 2016

Als gevolg van een auto-ongeval, dat plaatshad op 8 oktober 2014 en waarbij ik zelf de bestuurder van de auto was, liep ik licht letsel op en had wat last van mijn nek. Ook kampte ik daags na het ongeval met vervelende hoofdpijnen, heftige duizelingen en draaiingen in mijn hoofd en was ik het merendeel van de dagen die volgden flink misselijk. Twee maal toe een huisartsconsult gaf geen verheldering. Mijn huisarts kon niets vinden. Daarnaast lukte het mij niet mijn dagelijkse werkzaamheden (scheepsbouw) te verrichten. Vervolgens besloot ik tot het maken van een afspraak bij een chiropractor, die een behandelprocedé opstartte dat bestond uit één behandeling per twee weken. Echter na twee maanden waren mijn duizelingen en hoofdklachten nauwelijks iets afgenomen. Wel waren mijn nekklachten verdwenen. Mijn chiropractor adviseerde mij ten langen leste de therapie Functionele Neurologie en verwees mij, op basis van zijn goede ervaringen, door naar het plaatselijke Functional Neurology & Vestibular Rehabilitation Center Van der Kuil. Halverwege januari 2015 maakte ik mijn eerste afspraak. Tijdens de intake hadden diverse functionele neurologische medische onderzoeken plaats met onder meer de saccadometer ter toetsing van mijn oogbewegingen en de CAPS ter beoordeling van de juiste balans van mijn evenwichtsorgaan. Aan de hand van de analyses stelde de heer R.A. van der Kuil dat de balans van mijn evenwichtsorgaan was verstoord en mijn linker- en rechterhersenhelft ongelijkwaardig functioneerden.

De therapie van Van der Kuil omvatte ‘simpel ogende’ oogspieroefeningen in combinatie met loop- en duimbeweging. Ook onderging ik behandelingen met de GyroStim, een unieke computergestuurde stoel die roterende bewegingen maakt. Vanaf 30 januari aanvankelijk twee maal per week en vervolgens met tussenpozen van telkens een week, één behandeling per week, gevolgd door een behandeling eenmaal per maand. Na iedere behandeling raadde specialist Van der Kuil mij aan een uur plat op bed te rusten. Dat deed ik ook, op advies van Van der Kuil, direct bij thuiskomst vanaf mijn werk. Daarnaast voerde ik dagelijks enkele oogspieroefeningen uit die slechts twee minuten van mijn tijd opslokte. Al na vier behandelingen met de GyroStim waren mijn hoofdklachten sterk verminderd en zelfs na zeven behandelingen bleven alle pijn, duizelingen en draaiingen in mijn hoofd weg. Misselijk was ik ook niet meer en hervatte stilaan mijn werkzaamheden. Wel waarschuwde de heer Van der Kuil mij voor een eventuele lichte terugval, die daadwerkelijk in juni optrad. Lichte hoofdklachten noopte mij tot nog twee behandelingen met de GyroStim en sinds juli ben ik geheel klacht- en pijnvrij!
Al met al is mijn revalidatie best snel gegaan en ben ik zeer te spreken over de behandeltherapie met de GyroStim maar bovenal over de bewonderenswaardige aanpak van de heer Ronald van der Kuil. Kortom ik ben een zeer tevreden patiënt en kan eenieder deze praktijk in Lisse aanbevelen.

Kijk op hier voor meer reacties en ervaringen van clienten van Ronald van der Kuil en de Gyrostim. Functional